Våra Behandlingar

Lymfmassage

hjälper kroppens lymfsystem att öppna upp och forsla bort överflödig vätska och slagg ur celler och omkringliggande vävnader

Infrabastu

ger direkt svettningseffekt då värmen går in 3cm under huden och stimulerar lymfsystemet samt ökar förbränningen utan att påverka hjärtat.

Paraffinbad

för händer med avspänning / meditation eller funktionsträning ger perfekt avlastning vid Artros, Reumatism, Psoriasisartrit eller annan ledvärk

NeuroHandträning

förbättrar funktion, motorik, koordination och ökar cirkulation vid neurologiska funktionsnedsättningar som efter en stroke eller annan sjukdom eller skada.

Lymfmassage

Lymfmassage även kallat MLD Manuellt Lymfdränage utförs med mjuka uppåtgående tryck, puff och cirkelrörelser för att underlätta tömning av överflödig vätska och slaggprodukter via lymfan.

Lymfsystemet är parallellt påkopplat till det vanliga blodcirkulationssystemet men tar hand om skräpet och är kroppens egna rengöringssystem. Det fungerar som en vakuumsug precis som dammsugaren hemma. Den finns där men det blir inte städat om man inte gör en aktiv handling och sätter igång den.

Sedan gäller det att underhållsstäda mellan varven så att det inte gror igen. Därför får du ett Egenvårdsprogram med dig hem efter en behandling. Tömningsstationerna sitter i lymfnoderna speciellt vid nyckelbensgroparna samt under armhålor, ryggrad, ljumskar och knän. 

Ärr från operationer eller fibroser i huden från tidigare skador i livet orsakar stopp i flödet och kan skapa svullnader och ödem. Dessa stopp du nu hjälp med att lösa upp så att lymfan lättare kan transportera bort det som bromsar cirkulationen.

Ett välfungerande lymfsystem ökar immunförsvarets motståndskraft mot infektioner. De flesta känner sig mycket lättare i kroppen redan efter en behandling och får ofta gå på toaletten, vilket tyder på att reningsystemet fungerar.

Lymfmassage är bra att kombinera vid detoxkurer eller för att komma i form efter graviditet eller viktreducering.

Våra paket

  • 50 min   Halvkropp med koncentration på övre delen & fibroser 
  • 70 min   Helkropp med koncentration på övre delen & fibroser samt lite nedre 
  • 90 min   Helkropp dvs övre och nedre kroppshalva, fibroser, ärr & fotmassage.

    Med Kom-i-gång erbjudandet på 5st 90minuters behandling med -20% rabatt. Se respektive sidas priser på Boka Direkt.

Paraffinbad

Vid paraffinbad är det noga med hygienen. Behandlingen börjar med handtvätt och handsprit. Man doppar sedan händerna i varm flytande paraffin som bildar en värmande handske.

Sedan stoppar man händerna i mjuka termovantar. Paraffinet går då in på djupet och värmer upp handens alla leder.

Detta ökar blodcirkulationen och minskar trycket på nerver och vävnad och ger en behaglig känsla som kvarstår länge under dagen. Genom minskad rörelsesmärta och värk ökar livskvalitén. 

Du kan välja på enskild paraffinbadsbehandling eller tillsammans med andra. Behandlingen består av paraffinbad & avspänning eller med handträning / handmassage. 

Avspänning

Du kan nu även kombinera paraffinbad med total avspänning för hela kroppen. Du ligger bekvämt på britsen med händerna inpackade i paraffin samtidigt som du lyssnar på Meditationsguide.

Under tiden får du en skön mjuk lymfmassage för den övre delen av kroppen.

Detta sätter igång tömningen av lymfan. Annars kan du välja att få en uppfriskande  fotmassage under tiden som också är mycket behagligt!

  • 50min  Paraffinbad inkl 30min Lymfmassage de Lux eller fotmassage

Handträning

Efter att man har fått en stroke eller annan skada i handen är det viktigt att man kommer igång med sin rehabilitering. Oftast får man en träningsperiod inom Primärvårdens försorg men när den tiden är slut kan det hända att man kommer ur sina träningsvanor igen.

Träning är en färskvara och man behöver ständigt påputtning för att motiveras till att  fortsätta. Här kan du få professionell träning och konsultation av Leg Arbetsterapeut.

Kontakta  Ergonomica om du är intresserad av följande behandlingar: 

  • Intensiv NeuroHandträning med Leg arbetsterapeut. 
  •  NeuroHandträning med 1 medföljande (dvs anhörig eller assistent)

Du kan även anmäla om du har intresse av att delta i en sittande handträningsgrupp – så kan vi starta kurser!