Om oss

Leg. arbetsterapeut, Med. Lymfterapeut, Aut. Ergoterapeut, Lymfmassör

ERGONOMICA – By The C erbjuder privat Lymfterapeutisk & arbetsterapeutisk behandling, rådgivning,  lymfmassage kan vara en del i behandlingen, paraffinbadsbehandling samt utprovning och försäljning av vissa hjälpmedel/hälsoprodukter. Ortoser tillverkas efter behov – speciellt tumbasortoser eller utprovning av andra förfabricerade handortoser.

Boka Arbetsterapeutisk konsultation eller konsultation av Lymfterapeut i kalendern. Ergonomica utför även Arbetsförmågebedömning, arbetsplatsanalys och håller kurser i ergonomi samt information om Lymfsystemet och egenvårdsbehandling. Kurser blir snart bokningsbara i kalendern. Maila redan nu om du är intresserad. Lång erfarenhet finns även av neurologisk och ortopedisk rehabilitering både från slutenvård på Rehabklinik samt inom Primärvården.

Som Leg. arbetsterapeut kommer man ofta i kontakt med patienter med behov av handträning av olika skäl. Ödemhandske efter handoperationer eller bröstoperation är en vanlig behandlingsåtgärd för lymfödem. Sedan hösten 2018 är jag utbildad Medicinsk Lymfterapeut via Tom Väisänen & Földi institutet. Inom Medicinsk Lymfterapi behandlar man olika typer av ödem och dess följder som kan ha olika bakgrund eller sjukdomar. Ödembehandling är en helhet bestående av flera komponenter och denna metod kallas därför Kombinerad Fysikalisk Ödemterapi (KFÖ)
Idén med Lymfmassage som jag utbildade mig till först kom genom att jag själv upplevt både Lymfmassage och IR-bastu på ett mycket positivt sätt. Många behöver hjälp att lösa upp fibroser och sätta igång tömningen via lymfsystemet.
Det är ju onödigt att gå omkring med flera liter för mycket vätska bundet i celler och mellan celler om det går att göra något åt det. Om man inte blir av med vätska fast man ”provat allt” kan det lätt bli att man ger upp hoppet om att minska i volym.

Jag skaffade en Infraröd Bastu och började fördjupa mig i lymfsystemet och insåg hur viktigt det är att det fungerar för välbefinnandet och balansen i kroppen. Sedan utbildade jag mig till Lymfmassör på Axelsons Gymnastiska Institut.

Jag har även gått en utbildning på Medicinska Yoga Institutet med koncentration på Lymfa och Immunförsvar och därigenom skapat ett självträningsprogram med Yogarörelser att utföra i IR-bastun för extra flöde.

Jag har god insikt i problem med Psoriasis och därför ska ni känna er extra välkomna till Ergonomica.  Legitimerad arbetsterapeut innebär professionellt bemötande gällande patientperspektiv, medicinsk kunskap och tystnadsplikt.  Maila funderingar och frågor om det känns bättre. För att kunna kalla sig Medicinsk Lymfterapeut måste man sedan tidigare inneha en Legitimation hos Socialstyrelsen.

Jag arbetserfarenhet inom NHR (nuvarande Neuroförbundet) både nationellt och internationellt  bla i Nepal och har även från Humlegården Sigtuna och god kunskap om ortopediska hjälpmedel och diagnoser från Ortopediska Huset i Stockholm.

Förebyggande Lymfmassage och Ödembehandling är är även lämplig dig som har svårt att gå ner i vikt eller har ont i kroppen men kanske inte är redo för gymmet pga värk eller inte känner att det är rätt miljö. Genom att förlora överflödig vätska rör man sig lättare och får mindre värk och spänningar. IR-bastu, Lymfmassage,  Egenvårdsprogram ger tillsammans ett effektivt resultat.

Ergonomica håller även Lymfpromenader en Power Walk med armrörelseträning speciellt utformat för att få fart på lymfflödet. Detta går sedan utmärkt att utföra själv tex under hundpromenader.

IR-bastun gjorde att jag fick fart på min vätskedrivande funktion i kroppen och sporrade mig att fortsätta träna.
Lena, 46

Jag har tränat handträning  hos Camilla tidigare och jag är mycket nöjd med resultatet och hennes sätt att förklara hur kroppen fungerar på ett begripligt sätt .
Sven-Erik, 84

ymfmassagen gav underbar lättnad i vaderna innan och under flygningen.
Annalisa, 54