INFRABASTU

INFRABASTUNS VÄLGÖRANDE EFFEKTER

Effekten av bastu med infravärme låter nästan för bra för att vara sant. Tänk att sitta i en lagom varm bastu utan att göra någonting och förlora upp till 600kcal på en halvtimme. Efter 20 min börjar svetten sippra fram ur huden redan vid 58 grader.

Reultatet är glädjande! Man tappar både vätska och vikt och får en fastare känsla i huden. Infrabastun har även god effekt för de patientgrupper jag som Leg. arbetsterapeut behandlar. Läs gärna mer på: infrarodbastu.org.

Behandling med infrabastu är speciellt lämpad för dig som vill komma igång med träning men som av olika skäl har för mycket värk i kroppen för att vara så aktiv som fysisk träning innebär.

IR-bastun påverkar inte hjärtat på samma sätt som en vanlig bastu. IR-bastun ökar svettningsfunktionen redan vid en lägre temperatur vilket gynnar lymfsystemet. Det rensar kroppen från slagg och toxiner. Att inte få ut vätska ur vävnaden kan göra ont speciellt om man har ledsjukdom med ödem.

Smärta leder till inaktivitet och ytterligare vätskeansamling i kroppen. Genom att öppna upp lymfsystemet och forsla bort vätskan upplevs en skön lättnad och avlastning. IR-bastu är ett mycket bra sätt att komma igång och lägga grunden för ett Aktivare liv på sikt. 

Just nu finns IR-bastu som behandling endast att tillgå i Sigtuna och tyvärr ännu ej inne i stan på Strandvägen.  

Däremot är Du mycket välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att prova på IR-bastun och kanske kombinera med ett besök i vår fina lilla stad eller en Lymfpromenad i Rävsta Naturreservat.  

Om du har en egen IR-bastu hemma eller i din verksamhet så har vi ett mycket effektivt träningsprogram som man utför sittande i IR-bastun. Detta ökar effekten av bastandet och du får ut mycket mer vätska då du aktiverar ditt Lymfsystem under IR-bastun. 

Träningsprogrammet för sittande eller i IR-bastu heter Lymf-Yoga-Massage för sittande och du finner det i vår Webbshop på Lymfpromenad.se

 

VÄTSKA IN & UT

När man badar IR-bastu och/eller får lymfmassage är det nödvändigt att tillföra extra vätska då man svettas väldigt mycket. Man sätter igång system i kroppen som legat på lågvarv under en längre tid.  Kranvattnet genomgår nuförtiden en reningsprocess för att få bort alla kemikalier, plaster, mediciner och övriga micropartiklar som finns i vårt dagvatten. Vårt dricksvatten har en annan ytspänning än förr som gör att osmosen (vätskeutväxlingen) blir påverkad. Ibland kan det ge ett kluckande ljud och en obehagskänsla om vattnet inte kommer ut genom de tunna tarmväggarna utan istället blir kvar i tarmarna.