INFRABASTU

INFRABASTUNS VÄLGÖRANDE EFFEKTER

Effekten av bastu med infravärme låter nästan för bra för att vara sant. Tänk att sitta i en lagom varm bastu utan att göra någonting och förlora upp till 600kcal på en halvtimme. Efter 20 min börjar svetten sippra fram ur huden redan vid 58 grader.

Reultatet är glädjande! Man tappar både vätska och vikt och får en fastare känsla i huden. Infrabastun har även god effekt för de patientgrupper jag som Leg. arbetsterapeut behandlar. Läs gärna mer på: infrarodbastu.org.

Behandling med infrabastu är speciellt lämpad för dig som vill komma igång med träning men som av olika skäl har för mycket värk i kroppen för att vara så aktiv som fysisk träning innebär.

 Bastun påverkar inte hjärtat utan den jobbar med lymfsystemet som är ett lugnare system än blodcirkulationen. Att inte få ut vätska ur vävnader kan göra förfärligt ont om man har ledsjukdom och ödem.

Detta leder till inaktivitet och ytterligare vätskeansamling. Genom att öppna upp lymfsystemet och forsla bort vätskan upplevs en skön lättnad och avlastning för kroppen. IR-bastu är ett mycket bra sätt att komma igång och lägga grunden för ett Aktivare liv på sikt. 

Öppet tiderna varierar beroende på bokningar se öppentider i kalendern.

 

VÄTSKEDRIVANDE

När man badar IR-bastu och/eller får lymfmassage är det nödvändigt att få i sig mycket vätska då man svettas väldigt mycket. Man sätter igång system i kroppen som legat på lågvarv. Rent vatten i sig har en ytspänning som gör att  vattnet inte kommer in i osmosen snabbt nog, därför kan det uppstå ett kluckande och obehagskänsla. För att hjälpa lymfan kan man dricka det kinesiska antioxidantiska Sunrider som hjälper till att öppna cellerna och förbättrar flödet.